Short sellers van Tesla verloren in 2020 $ 40 miljard. Elon Musk verdiende meer dan drie keer zoveel

Normal pexels pixabay 258083
Afbeelding: Pexels

Zijn persoonlijke nettowaarde steeg als een van zijn SpaceX-raketten en steeg met meer dan $ 100 miljard. En zijn luidste critici, oftewel investeerders die Tesla ( TSLA ) -aandelen short gingen in de veronderstelling dat de aandelenkoers zou dalen, verloren volgens een analyse van S3 Partners een record van $ 40,1 miljard door tegen hem te wedden.

Die critici, met wie Musk in de loop der jaren een zeer harde, zeer openbare woordenoorlog heeft gevoerd, zouden een gezond rendement behalen als Tesla-aandelen in waarde zouden dalen, maar riskeerden grote verliezen als het aandeel bleef stijgen.
En, jongen, is het gestegen, met 743% in de loop van het jaar.

Musk's zeer lucratieve jaar

Musk heeft regelmatig gevochten met short sellers, waarbij hij foto's op hen maakte op Twitter en in openbare commentaren. Maar afgezien van alle vreugde die hij voelt van hun verliezen vorig jaar, is hun collectieve pijn niet te vergelijken met zijn eigen persoonlijke gewin.

Musk's belang van 170 miljoen aandelen steeg in waarde met maar liefst $ 106 miljard in 2020, en dat is slechts een deel van de winst die hij verdiende met de prestaties van Tesla. Hij kwam het jaar in met opties om nog eens 22,9 miljoen aandelen te kopen, gecorrigeerd voor de vijf-voor-één aandelensplitsing van het bedrijf. Die opties stegen in waarde met $ 14,2 miljard.

Tesla bereikte in 2020 een doel van een half miljoen auto's

In de loop van 2020 kwalificeerde Musk zich ook voor opties om nog eens 33,8 miljoen aandelen te kopen, onderdeel van zijn compensatiepakket voor alleen opties dat hij verzamelt wanneer het bedrijf bepaalde marktwaarden en operationele doelstellingen bereikt. Hij kwalificeerde zich voor vier afzonderlijke tranches van opties in 2020, die het jaar afsloten ter waarde van $ 21,5 miljard, rekening houdend met de uitoefenprijs.

Meer nieuws van Elon-Musk.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief